passieve inkomsten: deze fantasie kan je veel geld kosten

Passieve inkomsten: Deze fantasie kan je veel geld kosten

Er komen steeds meer mensen bij die willen genieten van passief inkomen. Zij geloven dat het beheren een mobiele applicatie er voor kan zorgen dat je jarenlang inkomsten kan genieten, zonder hiervoor te hoeven werken. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit de realiteit is. Het tegendeel is echter waar en vele app developers kunnen hierover meepraten.

Een aantal verklaringen, waarom de passieve inkomsten droom een fabel is volgt in de rest van dit artikel.

De competitie is niet passief

Wanneer je zelf een app hebt gemaakt of hiervoor een app development bedrijf hebt ingehuurd, zal je vast wel hebben gemerkt dat er binnen een korte periode andere apps op de markt verschijnen die hetzelfde kunnen aanbieden. Als je achteruit gezakt achter je bureau gaat zitten en verder niets met de app doet, zal je zien dat anderen een beter product gaan aanbieden dan jij. Dit is natuurlijk hoe competitie werkt. Competitie is niet passief. Wanneer iemand in de gaten krijgt dat een bepaalde app succesvol is in het aanbieden van bepaalde functies zal deze proberen het product beter aan te kunnen bieden. Het maakt dus niet uit wat jouw passief inkomen trucje is, er zal altijd iemand zijn die het beter kan en dit dus ook aan de klanten zal laten zien.

De realiteit is dus helaas wanneer je niet alle tijd en energie in een startup steekt, er een kleine kans van slagen is. Je kunt dus niet een app laten maken en vervolgens denken dat je lekker lui in de zon kan gaan liggen in een zonnig gebied. Helaas werkt de realiteit niet zo.

Gebruikers schreeuwen om aandacht

Het duur niet lang voordat gebruikers doorhebben dat je alleen geïnteresseerd bent in hun geld en niet in hun behoefte. Service is een van de belangrijkste factoren die een rol spelen bij gebruikers loyaliteit en merk herkenbaarheid. Wanneer jij een app gebruikt om passief inkomen te genereren zullen gebruikers dit merken. Deze gebruikers zullen vervolgens op zoek gaan naar een andere app developer die wel luistert naar hun behoeften.

De inkomsten van een app met een passief inkomsten strategie zullen aanzienlijk dalen, wanneer een andere app developer jouw idee overneemt en hiermee actief aan de slag gaat. Deze developers zullen hun app regelmatig updaten. Denk hier onder andere aan: nieuwe eigenschappen, up-to-date houden van content en het organiseren van evenementen om met hun gebruikers in contact te komen.

Het zal duidelijk moeten zijn dat je niet slapend rijk kan worden. Je moet actief betrokken zijn in elke onderneming die je start. Dit houdt in dat je mentaal en financieel, all in moet zijn.

Passief inkomen is tijdelijk. Zorg er dus niet voor dat je in deze fantasiewereld vast komt te zitten.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.