ios app converteren naar android

iOS app converteren naar Android

iOS app converteren naar Android

We weten allemaal hoe moeilijk een app ontwikkel proces kan zijn en dat er veel bij komt kijken. Wanneer je net begint met het ontwikkelen van een app weet je vaak voor welk platform je kiest. Kies je voor Android of iOS. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor iOS, doordat je vaak meer geld kan verdienen in de Apple App Store. Dit geeft je de mogelijkheid om daarna jouw iOS app te converteren naar Android. Jouw app is dan hoogstwaarschijnlijk succesvol in de markt en is er geen reden om een Android versie van de app uit te stellen.

Vijf redenen om jouw iOS app te converteren

Als eerste moet je nooit bang zijn om jouw iOS app te converteren naar Android. Ondanks dat er negatieve discussie is omtrent het ontwikkelen van een Android app moet je in gedachte houden dat dit ook vooroordelen zijn. Een Android app zal er zeker ook voor zorgen dat je jouw Return On Investment kunt verbeteren. Converteer simpel gezegd jouw iOS app naar het Android platform en maak je nog geen zorgen om de rest.

1. Overwin de markt

Een van de reden waarom mensen bang zijn voor Android is omdat deze minder dominant is in de Westerse markten zoals: de US, Canada, Australië en Engeland en Nederland. Veel beginnende app ontwikkelaars kiezen daarom voor iOS omdat hun target markt wordt gedomineerd door de App Store. Het is daarom beter om te beginnen met iOS, voordat je andere markten wilt gaan veroveren zoals: Mexico, China, Brazilië, India en Zuid-Korea. In deze landen speelt Android juist een grotere rol. Als ontwikkelaar is het belangrijk om als eerste een groot gebruikers bestand te behalen. Vervolgens is het een belangrijke strategie om iOS te converteren naar Android. Wanneer je immers al een groot klantenbestand hebt zal je meer geld hebben om te investeren in Android.

2. Android fragmentatie is geen nachtmerrie

Fragmentatie is niet makkelijk voor ontwikkelaars, maar tegenwoordig wordt het niet meer als een groot probleem gezien. Google heeft hiervoor een oplossing gevonden door verschillende tools aan te bieden. Denk hierbij aan tools om de pixel densiteit te bepalen en verschillende UI layouts voor verschillende schermresoluties. Kortom, blijf kalm en converteer jouw iPhone app naar Android.

3. Lagere kosten

De kosten voor het ontwikkelen van een Android app zijn hetzelfde als de kosten voor een iOS app. Wordt dus niet bang voor de kosten van een native Android app aangezien je informatie hebt over de apparaten die jouw doelgroep gebruikt. Zorg wel voor voldoende informatie over de snelheid en hoe gemakkelijk je jouw Android app beschikbaar kunt krijgen op de Google Play Store. Dit is de juiste manier om een iOS app te converteren naar Android.

4. Verdien geld met Google Play

Zorg voor promoties op Google Play. Het is makkelijker om mensen een gratis in-app product aan te bieden of gratis een app te laten downloaden wanneer iemand een promotie code heeft. Dit is de manier om mensen aan te trekken om jouw app te downloaden.

Het mag duidelijk zijn dat ook Android veel positieve punten heeft te bieden. Houdt er wel rekening mee dat een aantal functies niet zo makkelijk te implementeren zijn op Android. Dit zou je echter niet moeten tegenhouden om jouw app te converteren.

5. Functies aangeboden door Android

Bepaalde functies worden alleen aangeboden door Android, waarover iOS dus geen beschikking heeft. Denk hierbij aan:

  • Widgets op het home scherm
  • Push notificaties
  • Een fysieke terug knop om gemakkelijk door menu’s te navigeren
  • Android OS intents
  • Betaalbare Android producten
  • Optie om een app als standaard in te stellen

Conclusie

Er zijn verschillende reden waarom je een iOS app zou moeten converteren naar Android en omgekeerd. Het is vooral belangrijk om de voordelen van beide platformen te erkennen en daarnaast gewoon van start te gaan als je op het ene platform tractie hebt met de app.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.