app marketing: meedoen aan beste mobiele app awards

App marketing: meedoen aan Beste mobiele app awards

Om je mobiele app nog meer te laten opvallen is het een goed idee om mee te doen aan mobiele app awards. In dit artikel zullen we de beste mobiele app awards bekijken en hoe jij je hiervoor kunt aanmelden. Daarom zou deelnemen aan zulke awards een onderdeel moeten zijn van je marketing plan. Wanneer jij met jouw mobiele app goed scoort voor deze awards kan dit leiden tot gratis promotie en betere bekendheid van jouw mobiele app.

We delen graag onze kennis en zullen daarom voor jou in dit artikel de beste mobiele app awards bekijken. Deze mobiele app awards kunnen jouw app bekendmaken op het gebied van: design, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit.

SIIA CodiE Awards

De SIIA CODiE Awards hebben sinds 1986 vele duizenden software, informatie en educatie technologie bedrijven aangeprezen voor uitmuntende software pakketen (en dus apps). Verschillende categorieën zijn beschikbaar om je voor in te schrijven met jouw mobiele app die vallen onder business tech en educatie tech. Wanneer je een award wint krijg je enorme boost op de markt. Je hebt dan een innovatieve app met de focus op de industrie als geheel.

Aanmeld datum: februari
Inschrijfkosten: Afhankelijk pet categorie
Bekendmaking: N.N.B.
Aanmelden: www.siia.net/codie/Nominate

Best Mobile App Awards

In 2012 is Best Mobile App Awards begonnen en stellen ze de beste app creaties van ontwikkelaars voor aan een groter publiek. Elk jaar zijn er verschillende wedstrijden. Deze variëren van beste gehele app tot verschillende app categorieën, zoals: spellen, educatie, productiviteit, lifestyle en meer. Wanneer je wint wordt jouw app op de website vermeld in hun app directory en app spotlight.

Alle apps worden beoordeeld op basis van: creativiteit, functionaliteit, productiviteit, innovatie, originaliteit, design en gebruik.

Aanmeld datum: Verschild per categorie, meeste aan het einde van het jaar.
Inschrijfkosten: Drie levels per contest: silver, gold en platinum – $75 tot $125
Bekendmaking: Half januari voor beste algemene app en de grote categorieën. Andere variëren.
Aanmelden: bestmobileappawards.com/submit-an-app

Mobile Excellence Awards

De Mobile Excellence Awards maakt een onderscheid tussen de Verenigde Staten en Europa. Er wordt gekeken naar: innovatie, leiders, trendsetters in de mobiele markt op het gebied van lifestyle tot technologie en entertainment.

Aanmeld datum: september / oktober
Inschrijfkosten: $425
Bekendmaking: januari
Aanmelden: mobilexawards.com/mea-europe/submissions/

Cannes Lions Awards

De Cannes Lions Award worden over de hele wereld herkend voor de beste creatieve producten. Awards variëren van: creative data, film, design en entertainment. Het winnen van deze award wordt gezien als het ultieme doel voor communicatie producten.

Aanmeld datum: 23 maart
Inschrijfkosten: Verschillend per categorie
Bekendmaking: 17 – 24 juni
Aanmelden: Bekijk de Cannes website voor meer informatie

SXSW – Interactive Innovation Awards

SXSW Interactive Innovation Awards richt zich op de meest verrassende technologie ontwikkeling in de mobiele markt. Deze awards zijn beschikbaar in dertien verschillende categorieën. Een aantal hiervan richt zich op mobiele apps en connected ervaringen. Zeven special honors richten zich op categorieën uiteenlopend van privacy en security tot digital design en technologie in de gezondheidszorg.

Aanmeld datum: begin december
Inschrijfkosten: $75 to $300, afhankelijk wanneer je je aanmeld
Bekendmaking: half maart
Aanmelden: Voor meer informatie: www.sxsw.com/awards/interactive-innovation-awards/

The Stevie Awards / American Business Awards

De Stevie Awards zijn begonnen in 2002. Deze award is geïntroduceerd om de prestaties en positieve contributies van organisaties en werkende professionals wereldwijd te erkennen. Er zijn zeven verschillende programma’s beschikbaar, waar je je voor kunt aanmelden. Elk programma heeft verschillende categorieën en een eigen schema. Onderdeel van de Stevie Awards zijn de American Business Awards. Hier zijn meer dan 30 app en mobiele website awards te behalen.

Aanmeld datum: American Business Award is net weer gesloten (15 februari 2017)
Inschrijfkosten: $205 – $355
Bekendmaking: 1 mei 2017
Aanmelden: Bezoek de aanmeldpagina om een entry kit aan te vragen: aba.stevieawards.com/member/register

Webby Awards

De Webby Awards bestaan al meer dan 20 jaar in het onderscheiden van apps, websites en andere digitale producten. Deze awards worden gepresenteerd door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS). Deze academy bestaat uit meer dan 2000 juryleden. Voor deze awards zijn zes verschillende categorieën beschikbaar: film en video, websites, reclame, media, social (mobiele websites en apps) en podcasts.

Aanmeld datum: oktober tot januari
Inschrijfkosten: $160 – $395
Bekendmaking: april
Aanmelden: webbyawards.com/entries-closed/

Crunchies Awards

Voor startups is dit de award die je wilt winnen. De Crunchies Awards die worden georganiseerd door TechCrunch heeft op 6 februari 2017 zijn 10de jaarlijkse evenement gehad. Het evenement benoemd de beste app. Gebruikers kunnen een app nomineren. Deze nominaties worden gescreend door een groep tech deskundigen en benoemen vervolgens de finalisten en winnaar.

Aanmeld datum: nominaties sluiten begin november
Inschrijfkosten: gratis
Bekendmaking: begin februari
Aanmelden: Nomineer je app tijdens de aanmeld datum

Edison Awards

De Edison Awards zijn meer dan alleen een app award. Deze organisatie erkend daarnaast enkele van de meest innovatieve producten en business leiders in de wereld. Er zijn 17 categorieën die variëren van technologie, transport en logistiek. Geweldige apps en software zijn vaak onderdeel van innovaties die worden benoemd tijdens dit jaarlijkse evenement.

Aanmeld datum: augustus tot november
Inschrijfkosten: $975
Bekendmaking: februari
Aanmelden: online

GSMA Glomo (Global Mobile) Awards

Tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress worden de GSMA’s (Global Mobile Awards) bekend gemaakt. Deze awards zijn voor vooruitlopende bedrijven die zich richten op innovatie. Er zijn 39 categorieën die vaak aan het einde van het jaar plaatsvinden.

Aanmeld datum: eind december
Inschrijfkosten: $250
Bekendmaking: Tijdens de Mobile World Congress 27 februari tot 2 maart (nu net voorbij dus)
Aanmelden: online 

Andere App Awards

De bovenstaande lijst is bij lange na niet compleet, maar het is een goede start. Vergeet niet om belangrijke organisaties die invloed hebben in jouw industrie te volgen of er awards zijn.

Het is goed om te weten dat Google en Apple app awards aanbieden voor Android en iOS. Let wel op dat je je hier niet voor kunt aanmelden

Google Play Awards

Vorig jaar heeft Google voor het eerst deze awards geïntroduceerd. Deze top presterende Android apps zijn te behalen in tien verschillende categorieën. Je kunt de Android Developers Blog in de gaten houden voor updates.

Apple Design Awards

Apple’s Worldwide Development Conference (WWDC) wordt meestal in juni georganiseerd. Tijdens deze conferentie wordt ook de jaarlijkse Apple Design Awards benoemd. Apple zal je app vinden als deze waardig is aan de eisen. Het helpt natuurlijk als je goede relaties hebt met Apple.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.