app updates om de concurrent voor te blijven

App updates om de concurrent voor te blijven

Door het grote aanbod apps in de Google Play en Apple App Store is het belangrijk om competitief, functioneel en een hoge rating te behouden. Net als het vervangen van de olie van een auto zorgt een app die up to date is voor minder problemen op lange termijn. App updates zijn dus belangrijk. Een app die verwaarloosd wordt ziet vaak niet alleen een daling in het aantal gebruikers en positieve reviews, maar zorgt ook voor technische problemen die steeds moeilijker worden om op te lossen. Veel van de populairste apps worden vaak ge-update, sommigen zelf wekelijks. App updates zijn dus een niet te missen kans om je app onder de aandacht te houden.

Technische overwegingen

Vanuit een technologisch oogpunt veranderd de mobiele app markt continue. Apple en Google zorgen ervoor dat hun eigen platform vaak wordt ge-update om voor een betere gebruikerservaring te zorgen en bugs te repareren. Deze verbeteringen worden niet altijd automatisch beschikbaar gesteld voor app ontwikkelaars. Het is aan hen om hun apps te updaten om gebruik te kunnen maken van deze verbeteringen. Apple en Google zien graag apps die gebruik maken van de nieuwste technologische updates en zullen helpen om deze apps te showcasen. Als jouw app up to date is en gebruik maakt van de nieuwste technologische ontwikkelingen kan je gebruik maken van effectieve promoties die anders niet beschikbaar zouden zijn. Dit is een grote kans die je hebt als je actief bent met de app updates.

Bugs zijn helaas de realiteit van software. Het maakt niet uit hoe groot of klein de software is, je zal hier altijd mee te maken krijgen. Een goed development team kan ervoor zorgen dat deze bugs zo min mogelijk voorkomen en dat de nadelige gevolgen te zo min mogelijk zijn. Wanneer een app regelmatig wordt ge-update is het makkelijk om bugs snel te repareren als er een gevonden wordt. Bij een app die verwaarloosd is kan zelfs de kleinste bug voor grote problemen zorgen.

Marketing voordelen app updates

Behalve de technologische voordelen die in je voordeel kunnen werken bij regelmatige app updates, zijn er ook marketing voordelen te behalen. Nieuwe updates zorgen er voor dat oude reviews niet meer zichtbaar zijn en oude feedback zal naar het einde van de thread worden verplaatst waar bijna niemand kijkt. Dit zorgt ervoor dat de reviews die je ontvangt betrekking hebben op de meest recentelijke versie van een app. Het is geen geheim dat gebruikers altijd op zoek zijn naar de hoogst gewaardeerde apps. Apps die een betere score behalen hebben dus meer kans op succes. Als app updates dan kunnen helpen om deze scores te verhogen moet je die kans grijpen.

Ontwikkelingscyclus

Wanneer app updates regelmatig plaatsvinden zorgt dat ervoor dat het team achter de app gedisciplineerd blijft. Software is erg complex en wanneer er niet georganiseerd te werk wordt gegaan bestaat de mogelijkheid dat je een te groot gat krijgt dat je nog moet ontwikkelen, om bij te blijven. Grote updates klinken goed op het eerste gezicht, maar brengen verschillende nadelige gevolgen met zich mee. Updates vinden niet consistent plaats, feedback is minder effectief, waardoor het lastiger wordt om te achterhalen welke functies en updates worden bekritiseerd door gebruikers. Als je voor regelmatige app updates zorgt wordt het makkelijker om te focussen op wat belangrijk is.

Verhoogde blootstelling

Wanneer een app wordt ge-update zal een gebruiker dit zien in de update lijst. Als een gebruiker vaker wordt blootgesteld aan een app kan dit genoeg zijn om weer een actieve gebruiker te worden. Gebruikers houden ervan om te zien wat er nieuw is in een app. Met een goede update omschrijving kan dit er voor zorgen dat gebruikers deze nieuwe functies willen testen en willen bekijken of klachten zijn verholpen. Het is dus erg belangrijk om een goede app update omschrijving te schrijven.

Een van de belangrijkste punten van een app update is de mogelijkheid om tot de top apps te behoren. Een grote hoeveelheid potentiële gebruikers zoeken naar apps in de “New” sectie van de App Store. Door elke paar weken op deze lijst te komen kan er voor zorgen dat je genoeg aandacht krijgt om de volgende stap te behalen.

Er zijn dus verschillende redenen om regelmatig een app te updaten. Denk hierbij aan: het behalen van een 4+ star app, verhoogde kans om gevonden te worden of om het proces rondom de ontwikkelingen te verbeteren. Regelmatig updates met kleine voelbare veranderingen is de beste manier.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.