stappenplan tot app succes

6 stappenplan tot App succes!

Stap-voor-stap volgen hieronder tips hoe u uw app kunt creëren van het idee tot plaatsing in de AppStore.

Een goede app begint altijd met het juiste idee.

Maak uw idee voor de app zo concreet mogelijk. Verplaats uzelf in de positie van de aanstaande gebuikers. Maak hierbij de volgende overwegingen:

  1. Waarvoor gaat de app gebruikt worden?
  2. Welke doelgroep wil ik als gebruiker aanspreken?
  3. Wat zullen de mogelijkheden voor de gebruiker zijn?
  4. Hoeveel en welke functionaliteit gaat de app bieden?
  5. Wat kan mijn app beter dan anderen?
  6. Hoe een app laten maken?

Zodra dit idee concreet is, kunt u of een ontwerper, een wire-frame (een mock-up) voor de app maken. Dit wire-frame is de basis-weergave van de te realiseren app. Het afwerken van het ontwerp zoals kleuren en/of lettertypes, wordt hierna pas ingevuld.Als u tevreden bent over dit wire-frame, dan wordt de basis-app verder ontwikkeld met het design.

Hoe ontwerp je een app?

Alle mobiele besturingssystemen hebben hun specifieke eigenschappen. Voor het ontwerp moet u hier een keuze maken. Een app maker zorgt dat de gebruiker de functies van een toestel optimaal kan benutten binnen de app. Een app die speciaal voor iPhone is ontworpen, heeft een andere gebruikersinterface, dan een app voor een Android mobiel besturinygssysteem.

Graphical User Interface (GUI) guide

Ieder platform heeft een uitgebreide GUI handleiding als naslag beschikbaar. Hierin staan een aantal tips, zoals de ideale afmeting van de buttons, de beste afstand tot de rand van het scherm en nog vele andere tips.

Het uploaden van apps in de AppStore(s)

Zodra uw app volledig ontwikkeld is en systeem-technisch klopt, kan de app in een store worden geplaatst. Hiervoor heeft de app maker een developers account nodig. Glamorous Goat biedt u zo’n account, zowel bij de Apple AppStore als bij de Google Play Store.

Voordat de app in een app store wordt geplaatst, dient de app maker een omschrijving van zijn/haar app te maken. Naast de omschrijving dienen ook een aantal schermafbeeldingen van de app te worden geplaatst. Hierna kunt u uw app uploaden.

Plaatsing in de Google Play Store duurt een aantal uren. Plaatsing bij Apple kan een aantal weken duren. Apple controleert iedere app handmatig op functionaliteit en toegevoegde waarde en is hier vrij streng in.


Nog steeds niet helemaal duidelijk?

Ik help je graag met al je vragen. Je mag me altijd even bellen of mailen.