App laten maken
SayThanks

SayThanks – elkaar de coronacrisis door helpen

Tijdens de coronacrisis hebben veel beroepsgroepen meer gegeven dan ooit. Met SayThanks kunnen Nederlanders hen bedanken door een video op te nemen en ze zo een hart onder de riem te steken.

Jaar
2020
Platform(en)
iOS & Android
Wat we hebben gedaan

Strategie
UX/UI
Native app ontwikkeling

Vitale beroepen verdienen meer waardering

Tijdens de eerste golf van de corona crisis wilden we bij Glamorous Goat iets terug doen voor de maatschappij. Wat kun je als app ontwikkelaar nou eigenlijk doen behalve net zoals alle anderen meedingen naar het bouwen van de officiële corona app? We bedachten de SayThanks app, een idee om de mensen in de vitale beroepen te bedanken.

Met SayThanks kun je vanuit huis een persoonlijke boodschap delen met medewerkers in die vitale beroepen. Wanneer je je aanmeldt in de app kun je een video opnemen voor iemand waar je mee gematcht wordt op basis van beroepsgroep om te bedanken. Je kiest deze beroepsgroep zelf en kunt vervolgens een persoonlijke boodschap opnemen.

In zeer korte tijd een app opleveren

De mensen in de vitale beroepen waren vooral in het begin van de corona crisis flink overwerkt door de plotselinge opkomst van het virus. We moesten dus super snel schakelen om de app zo snel mogelijk gereed te hebben.

" Ik ben super trots op het team dat aan de SayThanks app heeft gewerkt en in ongeveer drie weken een goed werkende video app heeft kunnen opleveren. Echt een top prestatie wat mij betreft. "
Hugo Melis
Oprichter Glamorous Goat

Een uitdaging om de app goedgekeurd te krijgen

Ondanks dat onze projecten gewoon doorgingen op de achtergrond hebben we als team samen een wereld prestatie neergezet om binnen drie weken een app neer te zetten die het mogelijk maakt om de vitale beroepen te bedanken. Helaas werd toen door Apple heel lang gedaan over het goedkeuren van de app. Dit had te maken met het feit dat de app over COVID-19 ging en daarom extra goed werd nagekeken.

We hebben toen ongeveer 5 weken moeten wachten totdat de app eindelijk bekeken werd door Apple. Toen was de grootste druk bij de vitale beroepen ook wel even van de ketel en de mensen waren toen ook minder bezig met het bedanken van de vitale beroepen. Daar hebben we weer van geleerd, hou er rekening mee dat dit proces even kan duren.

Welke stappen hebben we doorlopen?

Een app ontwikkelen gaat bij ons volgens een standaard patroon. In 6 stappen van gevalideerd idee naar succesvolle app in de stores. Bij dit project hebben we de volgende stappen samen doorlopen.

Onze werkwijze

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Neem dan contact op, of vul de kostencalculator in.