DE UITDAGING

Op dit moment is er geen manier om op een makkelijke manier strandbedjes te reserveren als je niet precies weet naar welke strandtent je wilt gaan. De uitdaging was dus om een app te maken die dit proces (wereldwijd) kan oplossen. De gebruiker moest vooral snel en makkelijk een bedje kunnen reserveren, zonder daar veel tijd mee kwijt te zijn. Daarnaast was het erg belangrijk dat gebruikers de app fijn konden gebruiken.

Of je nou in Zeeland een plekje aan het strand zoekt, of in Ibiza een dag verwend wilt worden, met deze app moet het mogelijk zijn om meteen een plekje te vinden en te reserveren. Hoe maak je een app met bovenstaande uitdagingen? In deze case-study zullen we laten zien hoe Glamorous Goat dit gedaan heeft.

Sunspot App laten maken

ONZE OPLOSSING

We hebben een app gemaakt die het erg makkelijk maakt om snel een reservering te doen bij de favoriete beach club van de gebruiker. Als het voor de gebruiker nog niet helemaal duidelijk is waar de lokale hotspots zijn, kan hij zoeken naar alle beach clubs in de buurt.

Beach clubs kunnen makkelijk door middel van een online backend ingesteld worden, en zijn dan real-time zichtbaar in de app. Tevens kunnen er beach beds (of andere producten) worden opgevoerd in deze backend. De beach club eigenaar heeft daarnaast real-time inzicht in het aantal reserveringen en kan tevens zijn eigen reserveringen in het systeem bijhouden.

AAN DE SLAG

Toen we eenmaal de eerste gesprekken hadden gehad werd het al snel duidelijk dat er een app moest komen waarin UI en UX goed uitgedacht zijn. Glamorous Goat heeft daar in meegedacht, en is uiteindelijk tot een design gekomen waarin rustige pasteltinten het gevoel van vakantie bij de gebruiker oproept.

We zijn erg tevreden over de app, en de samenwerking met Glamorous Goat. Afspraken werden goed nagekomen, en er werd kritisch meegedacht!

Er is gekozen voor een iOS en Android versie van de app, zodat zo’n 90% van de markt [1] van de app gebruik kan maken. Wel is er een keuze gemaakt om eerst de iOS versie van de app te maken, waardoor de eerste testfase snel ingegaan kon worden. Er zijn bijvoorbeeld enkele design keuzes herzien tijdens deze eerste testronde. Bij het bouwen van de Android versie zijn deze wijzigingen dus vooraf meteen meegenomen. Dit bespaart uiteindelijk weer doorloop tijd.

//www.glamorousgoat.nl/wp-content/uploads/2016/01/sunspot-screenshot-2.jpg