https://www.glamorousgoat.nl/wp-content/uploads/2016/06/philips-app-icon-200x200.png

“De app is zo’n handige informatietool, dat we ‘m zelfs gebruiken om mee te presenteren”

Philips Medical Systems is een belangrijke speler op het gebied van diagnostische apparatuur voor de medische wereld. Glamorous Goat ontwikkelde voor de afdeling Pathologie van Philips Medical Systems een app, die gebruikers ervan overtuigt om digitaal te gaan werken met de apparatuur van Philips. Marketing Manager Ruud Roelofsen: “De app vormt een verlengstuk van het eerder ontwikkelde marketingmateriaal.”

Ruud Roelofsen: “Onze pathologische apparatuur maakt het mogelijk om glaasjes met weefsel te digitaliseren, bijvoorbeeld biopten van mensen met kanker. Zo kunnen pathologen de glaasjes in plaats van door een microscoop via een beeldscherm bekijken, digitaal berekeningen uitvoeren, de beelden gemakkelijk delen en sneller en met meer zekerheid een diagnose stellen. Op basis van historische gegevens kan in de toekomst berekend worden welke behandeling de beste kansen heeft. Met een app voor IOS en Android willen we potentiële gebruikers informeren over de mogelijkheden van de apparatuur.”

screenshot app

Snel schakelen en kritisch meedenken

Philips Medical Systems zocht naar een partner die haar wensen en eisen kon vertalen naar een app én die de app bovendien in slechts zes weken kon realiseren. “Deze partner vonden we in Glamorous Goat”, vertelt Ruud. “Glamorous Goat kon snel aan de slag en dacht kritisch met ons mee om samen tot de beste oplossing te komen. In een kort tijdsbestek vonden verschillende meetings plaats. Al snel stond op papier hoe de app eruit moest komen te zien en konden we het concept intern presenteren.

In een grote organisatie als Philips moeten veel mensen hun goedkeuring geven. Alles moet tot in detail kloppen. Gelukkig was Glamorous Goat zeer flexibel. Ook nu konden we snel schakelen en werden de laatste aanpassingen snel doorgevoerd. Binnen zes weken was de app een feit. Ik vind het bewonderenswaardig hoe snel de ontwikkeling is gegaan.”

Complimenten van binnen en buiten de organisatie

Niet alleen is Philips Medical Systems erg blij met het feit dat Glamorous Goat de app zo snel kon realiseren. De organisatie is ook enorm tevreden over het resultaat. Ruud: “Het is een hele mooie en handige app geworden. We krijgen er zowel intern als extern nog steeds complimenten over. Erg prettig is bovendien dat we via een dashboard zelf zaken kunnen aanpassen. Zo houden we de app eenvoudig zelf up-to-date.”

Informatie- en presentatietool

De app is in de eerste plaats een informatietool. “Via de transformation guide binnen de app leggen we uit wat het betekent om te digitaliseren, wat de voordelen zijn, hoe je digitaal kunt gaan werken en welke apparatuur hiervoor nodig is. De app omvat een overzicht van de congressen waar de apparatuur te bekijken is en via de return of investment-tool kunnen gebruikers snel zien wat de financiële impact is voor hun pathologie-afdeling. De app is zo’n handige informatietool, dat we ‘m zelfs ook zelf gebruiken om mee te presenteren. We streamen hem dan op een groot beeldscherm en presenteren met behulp van de app onze apparatuur.”

screenshot app

Tevreden over de samenwerking

Philips Medical Systems is zeer tevreden over zowel de samenwerking met Glamorous Goat als het eindresultaat. De organisatie heeft daarom besloten om de app in 2018 verder uit te breiden en te verbeteren. Ruud: “De app is heel prettig in gebruik, maar het kan natuurlijk altijd beter. Door nieuwe mogelijkheden toe te voegen willen we gebruikers nog beter bedienen. Ook bij het verder uitbreiden en ontwikkelen van de app werken we graag weer samen met Glamorous Goat.”

Een app ontwikkelen in slechts 6 weken tijd?

Daar draaien wij onze hand dus niet voor om! Heb jij ook een app project waar je snel hulp bij kunt gebruiken? Neem dan meteen contact met ons op