App laten maken
Vorige artikel

Mobiele app trends in de gezondheidszorg

Volgende artikel
Heb je een vraag?
Neem contact op met Hugo, de oprichter van Glamorous Goat, hij helpt je graag.
Neem contact op

Vandaag gaan we kijken hoe de gezondheidszorg met behulp van mobiele app ontwikkeling aan de vraag van digitale zorg kan voldoen. De grote vraag is alleen of deze industrie de opkomende technologie kan vertrouwen?

Zijn mobiele zorg applicaties te vertrouwen of gewoon een ‘slechte dokter’? De markt voor digitale tools haalt de vraag naar deze apps bijna in. Helaas betekent dit ook dat het aantal onbetrouwbare tools begint toe te nemen. We leven in een digitale wereld waar gezondheidszorg apps een steeds grotere rol gaan spelen.

Als je al gebruik maakt van een digitale zorg tool of van plan bent om er een te gaan gebruiken, let dan op de volgende signalen om de betrouwbaarheid hiervan te kunnen bepalen om zo jouw eigen gezondheid te beschermen.

Heb je echt iets aan zorg apps?

In de markt zijn er duizenden mobiele zorg apps beschikbaar. Het is hierbij belangrijk om te weten dat lang niet alle apps worden beoordeeld of gereguleerd zijn onder de Food and Drug Administration (FDA). De FDA beoordeelt zelfs geen enkele zorg app tenzij deze een connectie hebben of bedoeld zijn om als medisch toestel ingezet te worden.

Een app die zich richt op het behouden en aanmoedigen van een gezonde levensstijl zal nooit worden aangezien als een medisch toestel. Deze app richt zich namelijk niet op het maken van een diagnose, preventie of het genezen van een probleem. Daarom zijn apps die mensen helpen een gezonder leven te leiden alleen voordelig voor de mens zelf.

Welke types gezondheid apps zijn er?

In de app store is er een grote selectie aan gezondheid apps beschikbaar. Dit zijn onder andere apps die gerelateerd zijn aan:

  • Fitness: Houden bij hoeveel stappen je hebt gezet en hoever je gerend of gefietst hebt.
  • Voeding: Geven de geschatte hoeveelheid calorieën aan om zo je eetgewoontes bij te houden.
  • Slapen: Kijkt hoeveel en hoe goed je slaapt.
  • Stress: Geeft een reminder om te zorgen dat je op het juiste moment mediteert.
  • Ziektes: Ontwikkeld zodat mensen een beter leven kunnen leiden door meer informatie te geven omtrent de diagnose en dagelijkse behoefte.

mobile app trends gezondheidszorg

Hoe vind je de juiste gezondheid app?

Bij het zoeken van de juiste gezondheid app moet je letten op de volgende punten:

1. Zoek een app die helpt om een diagnose op te stellen

Vergeet vooral niet dat een digitale zorg app een tool is die een dokter niet kan vervangen. Vertrouw dus vooral niet op een app voor een medische diagnose en gebruik ze daarom voorzichtig. Als het een moeilijke vraag is die te maken heeft met jouw gezondheid dan zou deze app je moeten doorverwijzen naar een medische expert. Verwacht dus nooit een accurate diagnose door symptomen in te voeren in een medische tool.

Daarnaast moet je voorzichtig zijn met gezondheid apps die medicatie voorschrijven zonder een goedkeuring van een echte arts. Deze zijn vaak niet te vertrouwen. Ga daarom altijd voor apps die een geldige medische vergunning hebben.

2. Gezondheid apps moeten je onderwijzen

Een van de beste digitale gezondheid apps zijn makkelijk te gebruiken en onderwijzen patiënten met de juiste informatie op het juiste moment. Waarom, vraag je jezelf misschien af? Door mensen te informeren na bijvoorbeeld een operatie helpt enorm om een bepaalde angst te verminderen. Het niveau van educatie en communicatie tussen een patiënt en dokter is altijd cruciaal. Op elk moment zou een gezondheidstool patiënten moeten helpen het pad te blijven belopen en door ze te informeren blijven ze op de juiste route.

3. Drang voor betaalde gezondheid tools

Geen enkele digitale gezondheidstool moet informatie achterhouden door iemand te laten betalen. Dit is belangrijk, zodat een mobiele app ontwikkeling bedrijf deze informatie kan beschermen. Als je ergens voor moet betalen dan zou je meer uit een gezondheidstool moeten kunnen halen. We hebben het al eerder gezegd. Deze tools kunnen een dokter niet vervangen. Je hebt al voor een dokter betaald en om vervolgens ook voor een tool te betalen ben je meer geld kwijt dat nodig is. Met het aantal mobiele apps dat beschikbaar is, zijn er vele verschillende opties. Helaas zijn ze niet allemaal even goed. Let hier goed op!

Conclusie

Gezondheid apps zijn er om jouw gezondheid gerelateerde activiteiten bij te houden en niet om jouw dokter te vervangen. Het is dus enorm belangrijk dat je nog steeds persoonlijk naar medische experts toe gaat en een consultatie aangaat voordat je een app gaat uit proberen. Hierdoor kan je jouw algehele gezondheid beter onder controle houden en meer leren over jouw gezondheid.

Terug naar overzichtDeel dit verhaal