App laten maken
Vorige artikel

De kosten van app ontwikkeling uitgelegd

Volgende artikel
Heb je een vraag?
Neem contact op met Hugo, de oprichter van Glamorous Goat, hij helpt je graag.
Neem contact op

Er is veel verwarring bij app ontwikkeling, wanneer het gaat om de ontwikkelingskosten voor een app. Deze kosten kunnen per bedrijf enorm verschillen. We begrijpen dat lagere kosten aantrekkelijker zijn op papier, maar is dat wel echt zo? In dit artikel zullen we verder ingaan op wat het verschil is tussen bedrijven die hogere ontwikkelingskosten voor een app vragen. We vergelijken dit met bedrijven die aanzienlijk minder geld voor een app vragen.
Let op: in dit artikel suggereren we niet dat alle kwaliteits apps 50000 euro of meer kosten om te ontwikkelen. We gebruiken het verschil van 5000 euro en 50000 euro om aan te tonen welke factoren de kosten beïnvloeden en waarom deze per bedrijf kunnen verschillen.

TL;DR

  • Bedrijven met een goed portfolio van belangrijke klanten vragen meer geld
  • Teams die bestaan uit toptalent vragen hogere bedragen
  • Bedrijfskennis in de AppStore is onbetaalbaar, wanneer het gaat om lanceren van apps
  • Gedetailleerde processen kosten meer tijd en geld. Op deze manier worden echter wel vaak betere apps ontwikkeld
  • Goede app ontwikkelings bedrijven zorgen er voor dat tijd en geld niet verspild wordt

Bewezen app track record

Het bekijken van een app ontwikkelaar zijn portfolio, klanten en het soort apps die ze ontwikkeld hebben is belangrijk. Het zegt iets over de kwaliteit van het werk dat geleverd wordt. Wanneer het bedrijf heeft gewerkt voor bekende namen, kun je er vanuit gaan dat ze doorgaans weten wat ze doen.

Andere informatie die beschikbaar is over een bedrijf is net zo belangrijk. Denk hierbij aan speciale benoemingen van Apple of Google, een award van de industrie. Al deze informatie samen kunnen helpen om een goed beeld te vormen van een bedrijf dat apps bouwt.

Houdt er echter rekening mee, dat een bedrijf met een goed portfolio met bekende klanten vaak wat duurder is. Ze hebben zich tenslotte bewezen op het hoogste niveau, waar overhead en bureaucratie vaak veel extra tijd kost.

App-specifiek talent

Veel bedrijven proberen apps te laten werken desondanks ze hiervoor het talent niet hebben. Er zijn veel verhalen over apps die mislukt zijn terwijl het app ontwikkelingsbedrijf dacht dit makkelijk te kunnen realiseren. Native apps, tegenwoordig de standaard, vereisen specifieke kennis van: hardware, software development kits van Apple en Google, gebruikerservaring patronen, visual design trends en nog veel meer.

Een goede app ontwikkelen vereist een team dat kennis heeft van de verschillende onderdelen. Twee minimale vereisten, wanneer je een nieuwe ontwikkelaar voor je team in dienst neemt is dat: de persoon ervaring heeft met het ontwikkelen van apps en dat die persoon zich volledig op apps richt. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken, maar dit zou de minimale basis moeten zijn.

Wanneer je een stap verder kijkt, is er natuurlijk een verschil tussen iemand die apps bouwt en iemand die goede apps bouwt. Het verschil tussen deze twee personen kan gezien worden in de kwaliteit van het werk dat geleverd wordt. Sommige bedrijven kiezen er daarom voor om een klein team te hebben met toptalent in plaats van een groter team.

Hoe meer een bedrijf zich richt op het ontwikkelen van apps en daarbij ook het toptalent tot zich verbindt, zal dat er vaak voor zorgen dat de app ontwikkelingskosten hoger worden.

Ervaring met bouwen van apps

Een ander belangrijk punt is de ervaring die een bedrijf heeft in het lanceren van succesvolle apps. Dit van variëren van: marketing strategieën, een website die gefocust is op apps, roadmaps met belangrijke lancering data, kennis hoe je sneller een app kan ontwikkelen, geld verdienen met gratis apps of zelfs waarom apps vaak mislukken.

Deze specifieke app kennis is vaak onbetaalbaar. Alleen door jarenlang ervaring op te doen krijg je beschikking tot deze kennis. Met deze kennis en ervaring kun je vaak het verschil maken tussen het wel of niet lanceren van een succesvolle app.

Kortom, hoe meer kennis een bedrijf heeft met het lanceren van succesvolle apps des te hoger de ontwikkelingskosten van de app vaak zullen zijn.

App ontwikkel process

Bedrijven met gedetailleerde app ontwikkel processen zien vaak mooie resultaten, zoals: app store features of bekende klant namen.

Hoewel processen een bepaalde voor van efficiëntie met zich meebrengen, kost het veel tijd en energie om alle stappen te volgen in het proces.

Een goed proces zorgt ervoor dat de juiste vragen worden gesteld. Hierdoor worden zoveel mogelijk fouten voorkomen en is er ruimte voor creativiteit. Een voorbeeld hiervan is dat met een goed proces er meer tijd is om naar de speciale functies te kijken. Met een proces zal er een checklist voor alle basis elementen komen, waardoor er meer tijd overblijft om naar andere functies te kijken.

Hoe meer tijd een bedrijf heeft investeert in zijn processen, tools en documentatie, zal dat natuurlijk tot hogere app ontwikkelingskosten leiden.

Locatie van het bedrijf

De locatie van een bedrijf kan een grote impact hebben op de kosten. Bedrijven die gevestigd zijn in Zuid en Zuidoost Azië kosten aanzienlijk minder. De kosten in Oost Europa en Zuid Amerika beginnen op te lopen naar Europese prijzen. Dit geld voornamelijk voor de grote namen in deze landen.

Voor de app ontwikkelingskosten houdt het in dat, wanneer een bedrijf niet gevestigd is in lage lonen landen de kosten vaak hoger zullen uitpakken.

Conclusie

De grote vraag is of een app van 5000 euro hetzelfde kan bereiken als een app van 50000 euro. Natuurlijk zal het niet altijd zo zijn, maar in veel gevallen wordt een app van 50000 euro vaker succesvol gelanceerd.

Buiten het geld dat je gaat besteden aan app ontwikkelingskosten, moet je er voor zorgen dat het de eerste keer meteen goed gaat. Het is echter erg lastig om iets vanuit het niets te beginnen. Houd de tips van dit artikel erbij, wanneer je op zoek gaat naar een bedrijf om jouw app te laten ontwikkelen.

Terug naar overzichtDeel dit verhaal