Bij BodyProject zijn we ervan overtuigd dat sporten de beste manier is om te werken aan een energiek en sterk lichaam. Maar voor ons is een gezond leven meer dan sport alleen. Het vraagt om een totaalpakket van een gezonde, evenwichtige lifestyle om je leven een krachtige, positieve wending te geven.

Wij staan klaar je te begeleiden en te motiveren om jouw doelstellingen te behalen.

We helpen graag bedrijven met het oplossen van problemen. BodyProject heeft heel goed door hoe het mensen helpt op weg naar een beter en gezonder lichaam. Dit heeft er voor gezorgd dat er ondertussen een flink leden bestand is opgebouwd en de groei nog steeds doorgaat. Tel daarbij ondertussen ook de vele verschillende trainers die er in dienst zijn.

Deze groei brengt natuurlijk ook struikelblokken met zich mee, zo is het met een klein ledenbestand bijvoorbeeld nog wel mogelijk om zelf de aan en afmeldingen van trainingen bij te houden. Echter als je op een bepaald moment een paar honderd aan en afmeldingen via WhatsApp bij moet houden komt er een punt waar je het overzicht verliest.

Ook wil BodyProject ook graag vooruit lopen op zijn concurrentie en dus naast de beste trainingen geven ook de leden constant blijven verassen. En daarmee was het idee voor de BodyProject app geboren!

//www.glamorousgoat.nl/wp-content/uploads/2017/03/bodyproject-whatsapp-notificatie.gif

Wat moest de app oplossen?

Tijdens een intensieve brainstorm sessie zijn we goed gaan nadenken samen over wat er nou precies voor problemen waren die we met de app konden oplossen. Daarbij zijn we tot deze conclusies gekomen:

  • Geen overzicht in af & aanmeldingen
  • Vernieuwing blijven bieden aan klanten
  • Klanten kunnen activeren met nieuws
  • Trainers beter hun trainingen kunnen laten plannen

Tijdens ons gesprek bleven er overigens regelmatig WhatsApp berichtjes binnen komen van mensen die zich aan of af wilden melden voor een training die avond. Daarmee was het belangrijkste punt van de app al snel niet meer te negeren. Er moest wat veranderen.

BodyProject App screenshots - hoe zijn we te werk gegaan?

ANALYSEFASE

We zijn dit project gestart met het doorlopen van de analysefase. In deze fase beginnen we met het bespreken van de mogelijkheden die de app moet gaan krijgen. Ook bespreken we hier welke technische oplossingsrichtingen gebruikt kunnen gaan worden tijdens het project.

Na dit gesprek van ongeveer een dagdeel hebben we alles helder voor ogen welke richting we in moeten gaan met de app. Op basis van dit gesprek gaan we aan de slag en leveren we de eerste documenten op. De wireframes van de app en in dit geval van het dashboard. Wireframes zijn eigenlijk een uitgebreide tekening waarin heel de werking van de app is uitgewerkt. Dus elk scherm in de app is opgenomen in het wireframe en je ziet dus precies hoe de gebruiker door de app heen kan gaan. De flow door de app heen als het ware.

Deze wireframes zijn opgeleverd en na een paar iteraties waren ze akkoord. Vanaf dit punt hebben we dan voor alle partijen helder hoe de app gaat werken in een eerste versie.

Daarna konden we met het design aan de slag. Hier was het belangrijk dat de stoere uitstraling van BodyProject duidelijk terug zou komen in het ontwerp. We hebben dus dezelfde kleurstelling gebruikt die ook terugkomt in de huisstijl van BodyProject. Ook het lettertype is herkenbaar voor de klanten op deze manier.

bodyproject-app-screenshot

We zijn erg blij met de app voor iOS en Android, en de fijne samenwerking met Glamorous Goat. Afspraken werden goed nagekomen, een fijn proces van begin tot het eind!

BodyProject App screenshot op telefoon - hoe zijn we te werk gegaan?
bodyproject-app-screenshot-2

Ontwikkelfase

Daarna zijn we op een punt gekomen in het proces dat er daadwerkelijk ontwikkeld kon gaan worden. De app is gebouwd op basis van de eerder opgeleverde wireframes en de designs. Natuurlijk is er tijdens de ontwikkeling regelmatig contact geweest met de klant om te bekijken of alles naar wens is in de app.

Tijdens het ontwikkelen hebben we gewerkt in korte sprints om zo de functionaliteit steeds opnieuw te testen en voor te leggen na het ontwikkelen. Op deze manier konden we vroeg ingrijpen indien er zaken niet helemaal eerder voorzien waren. Zo is er op een gegeven moment gekozen om de trainingen in de app anders weer te geven. Soms zijn er dus zaken die je vooraf niet helemaal kunt overzien en je moet dus flexibel kunnen zijn bij de bouw van de app.

Na oplevering van de eerste versie van de app aan een selecte groep beta testers kon er gekeken worden of er nog zaken waren die opgepakt moesten worden. Hieruit zijn wat kleine zaken gekomen waar we in het eerdere stadium niet tegen aan gelopen zijn. De volgende fase was een live-gang van de app en nadat de kleine aanpassingen waren doorgevoerd konden we met een gerust hart iedereen gebruik laten maken van de app.

Ook een idee voor een app?

Loop je ook tegen problemen aan met jouw huidige manier van werken? We helpen je graag met een oplossing.